Hvorfor drikker Jeppe??

Ja, la nå det være hans sak tenker jeg. Det som hadde vært interessant, er om han IKKE hadde drukket. Det er ikke like lett for folk å akseptere.

Vet ikke hvor mange ganger jeg har måttet sitte å forklare meg når noen spør meg om hvorfor jeg ikke drikker.

 

 

Drikker jeg ikke? Vel det har vel hendt, uten at det har vært noe direkte negativt over det. Men saken er den at jeg bryr meg ikke. Jeg tenker ikke på det. Jeg frekventerer ikke i så mange settinger der det blir drukket.

Ja men i helgene hjemme da? Til maten. På verandaen. Når jeg er sammen med gutta?

 

Det nærmeste jeg kommer en pils med gutta i helgene tror jeg.


 

Tja hjemme er det ikke noe kultur for det. Dermed ligger det ikke i hverdagens tankegang. Og som jeg så vidt har vært inne på i et tidligere innlegg, så er jeg sjelden eller aldri ute med gutta. 

Men skal egentlig ikke sette igang noen alkoholdebatt her altså :) Tenkte bare å si at jeg skulle ønske at det var helt greit å ikke ta noe. Vet det har lange kulturelle røtter osv. Og at man på en måte melder seg litt ut av flokken ved å ikke drikke. Man må liksom ha en grunn.

 

 

(Malt i et perspektiv der jeg står å betrakter en rekke med mennesker som tydeligvis har noe til felles, med en "sortie" oppe i høyre hjørne med et felles mål).

 

Noe grunn har jeg ikke. Bare MIN måte å være på. Funker greit i min lille verden. Og blir jeg budt et glass rødvin eller en Guinness i det rette selskap, kan det vel hende at det passer.

Ergo. Jeg er hverken avholdsmann eller tørrlagt alkoholiker. Religion eller psykisk helse er heller ikke avgjørende. Bare aksepter at jeg ikke drikker akkurat i kveld. Jeg spør ihvertfall ikke andre på fest hvorfor DE drikker. Hadde tatt seg ut :)))

Et lite kjedelig hjertesukk. Kanskje jeg tar et glass en annen gang. 

Ha en god helg, enten med eller uten Pepsi Max;) 

 

#alkohol #meninger #drikkevaner #familie #selskapsliv #fest

 

 

 

 

2 kommentarer

May Halvorsen

02.09.2017 kl.07:23

Kommer noen virkelig spør deg hvorfor du drikker ? Det synes jeg er frekt, Det er ingen som har noe med.. Må du ha en fin lørdag 😊

Don Matteo

02.09.2017 kl.15:37

Hei, May :) Glemte du et IKKE i kommentaren din? Ja jeg er helt enig. Det hadde fort blitt kleint om en hadde spurt noen om HVORFOR de drikker. Men jeg håper, og tror, det kun er fordi folk er nysgjerrige at folk spør hvorfor jeg IKKE drikker, og at det skjærer med gjeldene sosial kutyme, det å IKKE delta i en felles skål. (Til deres forsvar). Ha en strålende helg videre, May :) Takk for synspunkt ;)

Skriv en ny kommentar

Don Matteo

Don Matteo

42, Fredrikstad

Anekdoter og røverhistorier, basert på hverdagslige hendelser.

Kategorier

Arkiv

hits