"Cogito ergo sum!"

"Jeg tenker, altså ER jeg". 

I dag tar jeg utgangspunkt i R. Descartes ihjelsiterte utrykk, fordi jeg ikke finner noen andre ord for å beskrive min tilstedeværelse. Hvis du leser utsagnet en gang til, så er det ganske "scratch" . Jeg TENKER. Da vet jeg ihvertafall at jeg finnes. For jeg har jo lurt litt innimellom. Når både forsvaret, NAV, skattevesenet, osv ser ut til å tro at persnr: 230675***** aldri har eksistert. Hadde det ikke vært for min nærmeste familie, tror jeg ikke en eneste sjel, eller en offentlig instans hadde skrukket et øyenbryn engang om jeg hadde "sparket i bøtta".

 

 

Slapp av. Det er ikke med selvmedlidenhet jeg skriver, heller en fasinasjon over hvor enkelt det er å leve inkognito her i Norge. Kan til og med hende jeg har jobbet MOT denne selvvalgte tilstanden av anonymitet. Og når man velger å ligge lavt, er det jo ikke rart at man blir forbigått av alt fra gamle klassekammerater til evt kollegaer osv samme hvor mye en prøver å hilse igjenkjennende. Og jeg er RÅ på å huske ansikter, så det blir en del "bom-nikk" nå og da :-) Nok en gang. Dette er ikke av selvmedlidenhet jeg sier dette. Bare konstaterer et faktum :-)

Rekk opp hånden de av dere som ikke har avtjent verneplikt?! 

Der kom det en del hender ja. Ikke så rart, da det stort sett er voksne damer som leser mine skriblerier (statistisk). Men muligens ett par menn også. Vi har jo alternativer for blant andre, militærnektere.

Hvor mange har vært i sivilforsvaret?!

Samme hva angår kjønn der tenker jeg, men nå begynner alternativene å minke litt.

Hvor mange har sluppet dette pga sykdom etc?!

Muligens resten av leserne med utstyret hengende på utsia droppet av der. 

Men hva med meg??? Jeg ble glemt jeg. Har ikke hørt en dritt fra Admiral P og 91 Stomperud, siden jeg spurte om utsettelse grunnet studier når jeg var 20. Har en sterk misstanke om at en eller annen funksjonær trykket DELETE istedenfor TA KONTAKT IGJEN SENERE på navnet mitt. Også jeg da!! Som var en veltrent 20 åring med gode karakterer og et sterkt ønske om å bli Tom Cruise (Top Gun).

 

 

(Har visst ikke heeeelt sluppet taket ennå ser det ut som. Viktig å drømme :-)) 

 

Ikke var jeg millitærnekter. Tvert i mot. jeg gjorde det bra på opptaksprøvene på flyskolen. Sivilforsvaret har jeg aldri hørt noe fra. Og NAV har jeg aldri spurt om et trøstens ord, enda jeg i snitt ikke har hatt mer enn to-dagers arbeidsuker i hele mitt yrkesaktive liv.

Og så, tenker jeg. Kanskje det er DER det ligger??!! I og med at jeg aldri har bedt om så mye som en ørliten tjeneste fra staten, så har de ikke orket å plage meg. De har hoppet videre på lista. Jeg kan når som helst pakke snippsekken å dra til Tibet uten at noen (offentlige kontorer) kremter to ganger av den grunn. Takk og lov for at jeg har en familie sier jeg bare, som holder meg på plass. Selve manifestasjonen på kjærlighet. Merkelige greier. Jeg har vært UNDERVEIS hele mitt liv, med ett eller annet. Aldri fullført noe, har ikke snev av yrkesidentitet, og lever som en pensjonist som muligens har tatt en liten "knert" av ungdomskilden. All ære til "Teskjekjærringa" mi. Ikke mange som hadde holdt ut med en egenrådig, sær, og sta gubbe som meg :-).

 

 

Ja ja. Dette var jo løst og fast om lite eller ingenting. Men fikk bare noen tanker av en jeg jobbet med på mandag og tirsdag. En festlig dame som mente på at man istedenfor å presentere seg som: Jeg ER lærer, sykepleier, journalist e.l, så skulle vi bare sagt: Jeg ER...... (også bare latt det henge i luften).

Og så skal en jo være fornøyd med DET ihvertfall. At man ER. 

ER du??

"Cogito ergo sum"

Klem DM

 

#filosofi #samliv #kjærlighet #jobb #utdanning #refleksjon #humor #personlig

 

 

2 kommentarer

HivogHoi😂

13.09.2017 kl.16:05

jeg ER

ER jeg

Don Matteo

13.09.2017 kl.16:16

Det er bra!!! VÆR MER :-)))

Skriv en ny kommentar

Don Matteo

Don Matteo

42, Fredrikstad

Anekdoter og røverhistorier, basert på hverdagslige hendelser.

Kategorier

Arkiv

hits