Et klassisk valg.

Et lite hjertesukk.

Noe inni meg protesterer, og har alltid protestert vilt mot det å bli påtvunget hva jeg skal tenke og føle. Derfor kan jeg ikke fordra den klikkmentalitet media og visse deler av samfunnet legger opp til. Jeg er jo ikke født bak en ost, så jeg forstår jo såpass at dette er det mest lønnsomme og praktiske for å få et samfunn til å fungere og lystre. Det er ikke bare-bare å styre en flokk med individualister (selvkritikk).

Vel, nok om det. Dette førte ihvertfall til at jeg i går, midt på lyse dagen, mens "alle andre" var på jobb, gikk meg en tur i solskinnet. En dag da media antageligvis allerede hadde begynt å jobbe med neste ukes sendeplan, preget av et par Tom Petty dokumentarer, og "Free fallin" sterkt tilsdeværende på A-lista på det nye stabile DAB-nettverket vi har fått.

La meg få det på det rene først som sist. Jeg har et "koselig" forhold til Tom Petty, et forhold jeg er stygt redd for kommer til å bli satt på prøve den nærmeste tiden, grunnet kommersiellt og vulgært hærverk av en stor musikalsk legende. Antagelig i samme spor som Micahael Jackson, Prince, og David Bowie, for å nevne noen. Jeg for min del, har aldri hatt noe særlig til overs for Michael Jackson's musikk, men det er så. Musikksmak er en subjektiv og individuell sak, som vanskelig lar seg diskutere, eller eniges om.

 

Bilde: Georg Friedrich Händel (1685-1759)

Så, preget av Tom Petty's bortgang, valgte jeg derfor ikke å falle for fristelsen å sette på en "Best of" plate på Spotify mens jeg gikk denne solskinnsturen i vakre og landlige omgivelser, like utenfor Fredrikstad. Jeg valgte å vie tiden min på det jeg virkelig ville høre på der og da, og som jeg hadde gledet meg til å høre på siden kvelden i forveien. Nemlig Händel's "Music for the royal fireworks". Et klassisk mesterverk som en kunne ha sagt masse om, men det gidder jeg ikke. Jeg legger heller ved en link for de av dere som er nysgjerrige. Jeg fikk også tid til en liten godbit, "Ubi Caritas", som er verdt noen minutter. Jeg er ingen "kjenner" av klassisk musikk, men jeg setter stor pris på at jeg relativt ofte kan flykte inn i noe "større" rent musikalsk, enn mye av det jeg blir påtvunget fra media. Dette er høyst personlige meninger, og har selvføgelig respekt for andres syn og oppfattelse av musikk. Det skulle bare mangle. Det er hele vitsen. Det å kunne velge. Og ikke at noen andre tar valget for meg. Mote og trend er en ting. Integritet og individuell smak er kanskje noe annet. Hva vet jeg.

Spotify link: G F Händel, "Music for the royal fireworks"

Spotify link: Ola Gjeilo, "Ubi Caritas".

Det eneste jeg vet, er at dette gjør meg godt. Å ha noe som er mitt. Noe jeg er så heldig å kunne fordype meg i en times tid, langt unna nyhetsoppdateringer, hverken fra TV-skjermen, eller mobilen. Nå skal det sies at jeg selvfølgelig bruker mobilen til å høre musikk på, men de som kjenner meg, vet at den stort sett står på lydløs eller flymodus. Playing "hard to get"?.....eller angst for å være tilgjengelig hele tiden.

Ta vare på det som gjør deg unik.

Takk for meg.

 

Klem DM

 

Jeg er også finne på Instagram: Donmatteo75

 

#musikk #klassiskmusikk #media #tompetty #meninger

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Don Matteo

Don Matteo

42, Fredrikstad

Anekdoter og røverhistorier, basert på hverdagslige hendelser.

Kategorier

Arkiv

hits